Παρασκευή 15 Μαΐου 2009


Δυο Μεγάλες Συναυλίες των Συμφωνικών Ορχηστρών του Μανχάιμ και
« СYPRIANA» στη Γερμανία.

Δόθηκαν πρόσφατα από κοινού με εξαιρετική επιτυχία στο Μανχάιμ (23.04.2009 στην Konkordienkirche) και Χαϊδελβέργη (24.04.2009 στην Peterskirche) δυο μεγάλες συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μανχάιμ και της Συμφωνικής Ορχήστρας “Сypriana”, που στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με έργα ενός των μεγαλύτερων συνθετών, του Τιτάνα της Βόννης, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Οι 150 μουσικοί εκτέλεσαν άψογα το πλούσιο, ευχάριστο και ποιοτικά δοσμένο πρόγραμμα των συναυλιών που ξεκίνησε με τον Ύμνο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (σύνθεση Μ.Σταυρίδη) και συνεχίστηκε με την Εισαγωγή « Κοριολανός», το Κονσέρτο για Βιολί και Ορχήστρα ( σολίστ Φελίσιτας Λάξα) καθώς και την 5η Συμφωνία του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.

Το πολυπληθές ακροατήριο χειροκρότησε θερμά τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας, τη σολίστ Φελίσιτας Λάξα, τους μαέστρους Diethard Laxa, Ααρόν Ντιμόντ και Μιχάλη Σταυρίδη και ύστερα από επιμονή του εκτελέστηκε με πολύ δυναμισμό, σε επανάληψη το τελευταίο Allegro από το Φινάλε της 5ης Συμφωνίας του Μπετόβεν.

Σ’ αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, οι Κύπριοι μουσικοί εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας στη Γερμανία και άφησαν άριστες εντυπώσεις με το ήθος, τη συμπεριφορά τους και την αφοσίωση τους στη Μουσική σ’ όλους που παρακολούθησαν τις συναυλίες και στις οικογένειες που τους φιλοξένησαν.

Οι εφημερίδες του Μανχάιμ και της Χαιδελβέργης έγραψαν πολύ κολακευτικά σχόλια για τις συναυλίες και η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Μαρτίνα Χαπέρλε τόνισε πως οι συναυλίες αυτές αποτελούν ένα μήνυμα καλλιτεχνικής συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αδελφοσύνης για τους λαούς της Γης.

Η Συμφωνική Ορχήστρα “Сypriana” ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και άλλους που επιχορήγησαν τη συμμετοχή της σ’ αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις σε όσους το παρακολούθησαν και συμμετέσχαν σ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου